Friday, March 9, 2007

Ενημέρωση

Το πανεπιστημίου Πελοποννήσου συμμετείχε με δικό του μπλοκ που έγινε στην Αθήνα στις 08/03/07 όπου πήραν μέρος αρκετοί φοιτητές από το οικονομικό και τις τηλεπικοινωνίες καθώς επισης απο την κόρινθο και το ναύπλιο.

Τέλος καταγγέλουμε την υπερβολική βία που χρησιμοποιήθηκε από τη μεριά της αστυνομίας η οποία την στιγμή που το μλποκ μας αποχωρούσε ειρηνικά χτύπησε συμφοιτητή μας χωρίς κανέναν λόγο.

23 comments:

Anonymous said...

me diko tou mplok e???

STA ARXHDIA MAS REEEEEEEEEE

Anonymous said...

κ οι μπατσοι μαλάκες ε????

δεν ντρέπονται κ αυτοί να βαράνε αθώα ανεγκέφαλα παιδάκια που δεν καταλαβαίνουν τι είναι καλύερο για το μέλον τους....

αλλα ακούτε τον συνασπισμό ρε μαλάκες και έχετε και άποψη απο τα μαστούρια τους βουλευτές σας....

γαμώ τον αλαβάνο σας ρε μαλάκες

Anonymous said...

xaxaxa vriste sas paei polu.
mono afto kserete na kanete.

Anonymous said...

oxi re kseroume na gamame k ta mounakia apo tis gkomenes sas...

k na sas tis stelnoume spiti kseskimenes

Anonymous said...

"Τέλος καταγγέλουμε την υπερβολική βία που χρησιμοποιήθηκε από τη μεριά της αστυνομίας η οποία την στιγμή που το μλποκ μας αποχωρούσε ειρηνικά χτύπησε συμφοιτητή μας χωρίς κανέναν λόγο."

Ti sas ekane dhladh????
Peite mas na kseroume....

Anonymous said...

kai poios to organose to mplok re paidia?????

to KKE o Sunaspismos h to PAME????


asxeto...PAME oloi maziiiii
se MIA poreiaaaa
8a exo panta mazi
thn aksuristh soula....

xaxaxaxaxxaxaxaxaxa

gamatos eimai!!!!!!!

Anonymous said...

pempth kai katalhpsh sto uop
pairno poulmanaki gia proteyousa
den ksero kata pou peftei
giati eimai blaxadero

pao pio polu gia ekdromh
mpas k do kana kalo mouni
na ths morh esai eksuristh?
na mou pei k auth ennoeitai!!!

8a poume sun8hmata
8a petaksoume molotof
an mas deiroune oi mpatsoi
8a ginoume k hroes

sto dialo kommouni mou thn spas
den pairneis to pshfaki mou pote
sto dialo aksuristes xontres
gamh8eite me mastouria k donhtes...


YEEEEAAAAAHHHHH.....

Anonymous said...

vgalte to koblex sas.
goustarw...
pes kiala.
den ksereis na sizitas k de tha amtheis pote.ade odhga to amakskaki tou baba sou.tha soou vrei k doulia mhn anisixeis k an de ginei afto tha sou vrei to komma.kapou tha se volepsei k sena

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=gJmPdywE6Bs

sthn igia sou...

Anonymous said...

se euxaristo mpampaka pou me exeis boh8hsei toso polu sth xoh mou mexri tora... se euxaristo pou me esteiles sta kalutera idiotika stous kaluterous frontisthriades kai katafera na peraso sth tripolh...

den eisai perhfanos gia mena mpampaka???

mpampa giati den eisai se ena komma megalostelexos gia na me ftiakseis me kamia doulitsa k na mhn xreiazetai na diabazo sto panepisthmio???? EEEE???

mpampa misa pragmata ekanes!!!!

Anonymous said...

eiste toso a8lioi pou sas lupamai pragmatika

Anonymous said...

Τις αντιρρήσεις που έχει ο καθένας να έρθει να τις πει στη Γενική Συνέλευση!!!
Αυτό εδώ μέσα δείχνει μηδενικό επίπεδο ακαδημαϊκών πολιτών.
Η ανανδρία όμως σας πάει!!Γιατί αυτό βολεύει και έτσι σας μάθανε!!!
Γιατι δεν έχεις&επιχειρήματα να διεκδικήσειςένα καλύτερο μέλλον για την Παιδεία και την σάπια κοινωνία μας. Μάθατε στην υποταγή και μια ζωή θα είστε σκυμμενοι.
όταν βλέπεις τη μαζικότερη και πιο ζωντανή πορεία να συνταράσσει την Αθήνα μόνο ικανοποίηση μπορεί κάποιος να νιώσει που μερικόι άνθρωποι έχουν ακομα το θάρρος να διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους.

epwnimos said...

Λοιπόν με μια πολύ καλή πορεία στην Αθήνα νομίζω λύθηκε το πρόβλημα της παιδείας.

Απορώ ποιοί απο εσάς θα τελειώσετε καν την σχολή, ποιοί θα θα την τελειώσετε στα 4 χρόνια, ποιοί θα βγάλετε βαθμό πάνω απο 8?? Νομίζω κανένας δεν θα τα κάνει, και αν το κάνει θα είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Και ρωτάω εγώ λοιπόν, εσείς είστε που υπερασπίζεστε την παιδεία?

Μα είναι δυνατόν να θεωρείτε πως είναι νίκη για την παιδεία μια απλή πορεία?

Τότε και για τα παιδιά της Αφρικής κάνουμε μια πορεία και διασφαλίζουμε πως θα έχουνε επιτέλους να φάνε, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μια πιο ευτυχισμένη ζωή. Ωραία έχουμε και την συνείδησή μας ήσυχη, πως κάναμε ότι μπορούσαμε...

Καταλήγω πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Χρειάζεται μεγάλος αγώνας για να ανέβει το επίπεδο των ακαδημαικών πολιτών, και μπορεί να γίνει μόνο με το προσωπικό παράδειγμα, δεν είναι κάτι που μπορείς να το επιβάλλεις. Πώς κάποιος ο οποίος δεν είναι ένας πολύ καλός φοιτητής μπορεί να μιλάει για παιδεία ?????????

Είτε ιδρυθεί είτε όχι ιδιωτικό πανεπιστήμιο είναι δουλειά μας προσωπική, να γίνουμε τόσο καλοί φοιτητές που το ιδιωτικό πανεπιστήμιο θα ωχριά μπροστά μας, θα είμαστε καλύτεροι. Δεν είναι θέμα μας πορείας.

Εάν τελικά καταφέρουν και ιδρυθούνε ιδιωτικά πανεπιστήμια η ευθύνη παραμένει για να το ξεπεράσουμε σε παιδεία, χάσαμε την μάχη αλλά όχι και τον πόλεμο.

Κατά τα άλλα είμαι κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά οι πορείες και οι καταλήψεις και κάθε είδους αντιδραστικές κινήσεις γενικότερα, δεν έχουνε κανένα νόημα.

Μόνο η αλλαγή νοοτροπίας θα κρατήσει στο πέρασμα του χρόνου, και κάτι τέτοιο μπορείς να το κάνεις μόνο με προσωπικό παράδειγμα πολιτισμένου ανθρώπου, μορφωμένου φοιτητή και γενικότερα ακαδημαικού πολίτη. ΣΙΓΟΥΡΑ όχι με πορείες....

Με αγάπη Πραμάτιας.

Anonymous said...

kai poios eipe re pramatia oti mia poreia tha lysei to provlima ths paideias?
epishs poios eipe oti me mia mono katalipsi tha ikanopoiithoun ta dikaia aithmata mas???
kai ta dyo einai opla sta heria twn foithtwn gia na organwsoun ton agwna tous kai na mporesoun syntonismena na diekdikhsoun! allwste i nikh tou agwna einai o apegklwvismos twn syneidhsewn twn foithtwn apo tis sapies antilhpseis pou se mathainoun sto volema!!
olo afto to ntavantouri ginetai gia na kerdiseis ki esy pou eisai antithetos me ta mesa drashs tou agwna alla kai oi mellontikes genies ena mellon me to agatho ths paideias na paramenei dhmosio kai dwrean gia olo ton kosmo!
kai to poios einai kalos foithths de tha krithei me to an apla phre ptyhio sta 4 me 8+.
giati yparhoun kai ergazomenoi foithtes kathws kai foithtes pou den ehoun anaptyksei tis pelateiakes - filikes sheseis me tous kathigites kai pairnoun to ptyhio me thn aksia kai thn aksioprepeia tous.
allwste den tha einai ligotero ekmetallevomenoi ws ergazomenoi aftoi oi epimeleis foithtes pou tha vgoun mia wra nwritera sthn agora ergsias.
to afentiko-epiheirhmatias pou esy tha thewreis oti sou kanei hari pou se pairnei sth douleia tou giati parepiptontws ehoume ksehasei pws i ergsia einai dikaiwma kai ohi sygkyria, tha se ekmetalleftei deontws kai tha eisai perhfanos meta pou pairneis kala fragka alla douleveis 15 wres th mera hwris dikaiwmata.
kai den einai thema proswpiko na ginei to dhmosio panepisthmio kalytero apo to idiwtiko otan oi kyvernhseis ths hwras akolouthwntas tis prostages ths e.e sto onoma ths ekseliksis kai tou kefalaiou prospathoun na ypovathmisoun kathe ti dhmosio yparhei kai na to ksepoulhsoun!!!!
afta gia thn wra... ta ypoloipa syntoma

Anonymous said...

Μπράβο παιδιά. Καλή προσπάθεια. Οσο γι' αυτούς που σας βρίζουν εδώ μέσα μη δίνετε σημασία. Τους ξέρουμε από παλιά. "Κένταυρους" και "Ρέιντζερς" τους έλεγαν που με τη στήριξη (και πολλές φορές τη συνεργασία) της αστυνομίας έδερναν και σκότωναν (πχ Τεμπονέρας). Εξάλλου πάντα οι κοινωνικές αντιδράσεις προκαλούσαν τέτοια κατάπτυστα σχόλια αλλά τίποτα στη ζωή (ακόμα και το δικαίωμα να βρίζουν κάποιοι) δεν κατακτήθηκε χωρίς αγώνα. Ετσι είναι η ιστορία παιδιά. Ας ανοίξουν και κανένα βιβλίο. Α, συγνώμη ξέχασα. Στα ιδιωτικά πανεπιστήμια τα διδάσκουν αυτά?
Φοιτητής δεν είναι αυτός που ενδιαφέρετε ΜΟΝΟ για τα μαθηματάκια του, να τελειώσει στην ώρα του και με καλό βαθμό, ούτε αυτός που αντιμετωπίζει το πανεπιστήμιο σαν προέκταση του σχολείου και όχι σαν την πιο δημιουργική περίοδο της ζωής του. Ακαδημαϊκός πολίτης είναι αυτός, που εκτός των άλλων, ανοίγει τους ορίζοντές του, ασχολείται με ότι συμβαίνει γύρω του και παλεύει να φτιάξει το αύριο. Ενα αύριο που θα του επιτρέπει να ζει από τη δουλειά του με αξιοπρέπεια και όχι με 600-700 συν ότι του στέλνει ο μπαμπάς του.
Τέλος θέλω να πω σε όλα τα "καλά" παιδιά, που δεν θέλουν τις κινητοποιήσεις, πως και εμείς τότε (1990-91) καταλήψεις κάναμε και μια χαρά τελειώσαμε και δουλειά βρήκαμε και δεν ξευτλιστήκαμε να κοιτάμε μόνο τους εαυτούς μας

epwnimos said...

@ανώνυμος

Όλο αυτό το νταβαντούρι που λες δεν προσφέρει απολύτως τίποτα, είναι επαναλαμβάνω θέμα νοοτροπίας. Την νοοτροπία δεν μπορείς να την επιβάλλεις σε κάποιον άλλο, δεν αλλάζει έτσι απλά. Μόνο με την προσωπική σου στάση και παράδειγμα μπορεί να σε δει κάποιος και αγωνιστεί βοηθώντας τον συνάνθρωπό του και όλες τις επακόλουθες ανθρωπιστικές κινήσεις. Δεν μπορείς να επιβάλλεις σε κάποιον να διασχίσει έναν δρόμο πρέπει εσύ ο ίδιος να τον διασχίσεις και ΜΕΤΑ να πείσεις και τον άλλο.

Συνεπακόλουθα αν δεν είσαι το ΛΙΓΟΤΕΡΟ καλός φοιτητής(το οποίο είναι τιποτένιο και αναγκαίο) ΔΕΝ μπορείς να μιλήσεις για παιδεία. Εάν για παράδειγμα έρθω εγώ και σου μιλήσω για διοίκηση επιχειρήσεων, θα με πάρεις στα σοβαρά(?) εφόσον δεν έχω διοικήσει ποτέ μια επιχείρηση και όσα ξέρω είναι μόνο θεωρητικά.

Μια κατάληψη, μια πορεία, το ξύλο με τους μπάτσους και γενικά η στείρα αντίδραση(η αλλιώς τραμπουκισμός) στο γαμημένο κατεστημένο είναι απλά μια τρύπα στο νερό, παντελώς άχρηστα. Το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι να περάσουν αυτό που θέλουν με έναν άλλο τρόπο πιο ύπουλο(για παράδειγμα νόμος μέσω της Ευρωπαικής Ένωσης) ή να το περάσει μια άλλη κυβέρνηση.

Το ποιος είναι καλός φοιτητής πρώτα θα κριθεί απο το επίπεδο μόρφωσης που διαθέτει και τα κριτήρια του βαθμού είναι απλά ένα παράδειγμα. Εάν κάποιος δεν είναι καλός φοιτητής ΔΕΝ μπορεί να μιλήσει για παιδεία, γιατί θα μιλήσει για την παιδεία των ΑΛΛΩΝ, ενώ θα έπρεπε να μιλήσει πρώτα για την δική του, σε ποια στάθμη βρίσκεται.

Όσο για τους φοιτητές που δουλεύουν δεν είναι δικαιολογία καθώς μια χαρά μπορείς να διαβάζεις και να δουλεύεις. Αυτό που λέω το έχω κάνει(4-5 μέρες την βδομάδα), οπότε δεν υπάρχει περιθώριο αμφιβολίας.

Για αυτούς τους γλείφτες που έχουνε αναπτύξει πελατειακές-φιλικές(μου άρεσε αυτό) σχέσεις με καθηγητές για σκόπο βαθμού, είναι πράγματι σιχαμένοι.

Τώρα για τους εργαζόμενους και το κεφάλαιο κλπ συμφωνώ αλλά είναι παντελώς άσχετα με αυτό που λέω, και μου ακούγονται καραμελίτσα. Διάβασε προσεκτικότερα please.

@καταληψία του 1990
φιλαράκο αποτελείς ζωντανό παράδειγμα αυτής της στείρας αντίδρασης που περιγράφω. Και τότε καταλήψεις κάνατε, και τώρα καταλήψεις κάνουμε, και τότε δεν καταφέρατε τίποτα και τώρα δεν θα καταφέρουμε τίποτα, και ελλαδιστάν είμασταν και ελλαδιστάν θα παραμείνουμε.

ΔΕΝ είναι το θέμα της μελλοντικής επαγγελματικής αποκατάστασης, λάθος κατάλαβες. Μάλλον είναι λίγο ψαγμένα αυτά για εσένα.

Όσο για αυτά τα καλά παιδιά(οι κλασικοί φλώροι) που λές που ασχολούνται μόνο με τα μαθήματά τους, συμφωνώ πως είναι άξιοι της μοίρας τους.

Στον ακαδημαικό πολίτη έχεις δίκιο για τους σκοπούς του, και αυτοί επιτυγχάνονται μόνο με μια σφαιρική μόρφωση και όχι ΜΟΝΟ προσκόλληση στα μαθήματα του πανεπιστημίου, αυτούς που ονομάζω εγώ απλές μηχανές γνώσης. Αλλά αυτά ΔΕΝ μπορείς να τα πετύχεις με καταλήψεις.

Υ.Γ.1 Τα λέω όλα αυτά τώρα καθώς σκοπός μου δεν είναι να σταματήσω την κατάληψη, ούτως ή άλλως δεν με νοιάζει, και τώρα δεν θα δώσω σε αυτήν την εξεταστική, αλλιώς θα τα έλεγα πιο νωρίς, αλλά να πείσω πρώτα απο όλα εσάς πως δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος εναντίωσης αυτός.

Υ.Γ.2 Mhn graphete me greeklish den diabazode.

Ο περιβόητος Πραμάτιας.

Anonymous said...

Φιλαράκο Κώστα (αφού έτσι θέλεις να μιλάμε).
Εγώ αναφέρθηκα γενικά και όχι συγκεκριμένα σε κάποιο σχόλιό σου. Τώρα τι είναι ψαγμένα για μένα και τι όχι άστο καλύτερα είναι μεγάλη κουβέντα. Ποτέ δεν μίλησα για στείρα αντίδραση αλλά για αντίσταση σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και σίγουρα δεν αρέσουν σε κανέναν. Τώρα το τι θα αλλάξει και τι όχι είναι άλλο θέμα. Το σημαντικό είναι να μην υποταχθείς όμως αμαχητί σε αυτά που σου διαλύουν τα νεανικά όνειρα. Οσο για τη προσωπική στάση του καθενός που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα, επέτρεψέ μου να διαφωνήσω. Ποτέ στην ιστορία δεν άλλαξε τίποτα ή δεν έγινε κάτι σημαντικό χωρίς συλλογική αντιμετώπιση. Εκτός κι αν μιλάμε για τον Γκάντι που και εκεί η προσωπική του στάση οδήγησε στη συλλογική δράση και την απελευθέρωση.
Τέλος χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου στα υπόλοιπα που είναι άλλωστε και το κύριο μέρος του σχολίου μου.

epwnimos said...

@καταληψίας του 1990 (φιλαρακος μου)

Λοιπόν ο Γκάντι δεν ήταν ο μόνος. Απλά είναι ο μόνος που κατάφερε να κάνει τόσο μαζικό, έτσι έγινε γνωστός. Αυτό για εμένα είναι απλώς θέμα τύχης. Προφανώς υπήρξαν και άλλοι στην ιστορία οι οποίοι με την προσωπική τους στάση επηρέασαν πολύ κόσμο για κάθε είδους ελευθερία. Δεν είμαι ο μόνος που το σκέφτηκα και το είχα σκεφτεί πριν μάθω για τον Γκάντι.

Όλοι αυτοί όμως δεν γράφτηκαν στην Ιστορία γιατί αυτό που έκαναν δεν ήταν κάτι εντελώς ανατρεπτικό όπως ο θάνατος χιλιάδων ανθρώπων σε κάποια μάχη ή η κατάκτηση μιας πόλης. Αυτοί οι άνθρωποι που επηρέασαν, επηρέασαν και αυτοί με την σειρά τους άλλους και πάει λέγοντας. Δεν έκαναν μόνοι τους όλη την δουλειά, και για αυτό δεν χρειαζόταν να μείνουν στην ιστορία. Αν κάνεις κάτι τέτοιο μην νομίζεις πως θα σου αξίζει να γραφτείς στην ιστορια.

Μια πραγματική αλλαγή μπορεί να γίνει μόνο σιγά σιγά, αλλιώς θα εξαφανιστεί πολύ γρήγορα.

Επομένως μπορεί να γίνει μια αλλαγή χωρίς συλλογική αντιμετώπιση, μόνο με ατομική, απλά εσυ δεν το έμαθες, επηρεάζοντας συνειδήσεις.

Ο κανονικός, πολιτισμένος τρόπος να γίνει μια αντίδραση είναι με κάθε είδους γραπτά κείμενα, τραγούδια, ταινίες και ότι άλλο αποτελεί προιόν του πολιτισμού(όχι πυρηνικές βόμβες), και του αιώνα μας γαμώτο που είμαστε στο 2007 και βλέπω παιδιά νέα να συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι του Νεατερνταλ(οινκ οινκ). Θεωρούμαστε πολιτισμένοι πανάθεμά μας. Σε κάτι τέτοιες δράσεις υπάγονται και οι πορείες και οι καταλήψεις.

Φιλικά, Κώστας Πραμάτιας

epwnimos said...

Φτου μια λάθος διατύπωση
"Επομένως μπορεί να γίνει μια αλλαγή χωρίς συλλογική αντιμετώπιση, μόνο με ατομική, απλά εσυ δεν το έμαθες, επηρεάζοντας συνειδήσεις."

Επομένως μπορεί να γίνει μια αλλαγή χωρίς συλλογική αντιμετώπιση, μόνο με ατομική, απλά εσυ δεν το έμαθες. Μπορεί να γίνει επηρεάζοντας συνειδήσεις.

Anonymous said...

@ kostas

Εντάξει, είναι μεγάλη κουβέντα ο ρόλος του ηγέτη σε κάθε περίοδο και πως επηρεάζει συνειδήσεις. Σϋμφωνοι, οι αλλαγές γίνονται σιγά-σιγά και χρειάζεται μεγάλος αγώνας. Οι εξεγέρσεις πάντα ήταν το ξέσπασμα μιας κατάστασης η οποία ζυμωνόταν καιρό πριν και απλά ζητά αυτό το κάτι που θα ανάψει τη σπίθα.
Ολα αυτά που ανέφερες, τα κείμενα, τα τραγούδια και οι τανίες πάντα έπαιξαν το ρόλο τους, επικουρικά όμως και μόνο, στην εξέλιξη ενός κινήματος. Εξ' άλλου πολλές μεγάλες επαναστάσεις είχαν και την εφημερίδα τους.
Ναι, είμαστε στο 2007 και πρέπει να αντιδράμε πολιτισμένα. Ας το ακούσουν αυτό εκείνοι που δε λογαριάζουν τίποτα και παίζουν με τις ζωές του κόσμου και της νεολαίας. Που απολύουν εργαζόμενους από τις δουλειές του, που καταστρέφουν το περιβάλλον, που διαλύουν την παιδεία και την υγεία, που χτυπάνε τις διαδηλώσεις φοιτητών (και συνταξιούχων), που συλλαμβάνουν χωρίς διάκριση και που σου λένε πως πρέπει να ζήσεις με 600 ευρώ και να είσαι και ευχαριστημένος. Συμφωνώ απόλυτα. Πρόκειται περί βαρβαρότητας.
ΥΓ: Πάντως φίλε Κώστα τη γουστάρω τη κουβέντα μαζί σου γιατί την ψάχνεις και αυτό άλλωστε είναι το ζητούμενο.

epwnimos said...

Λοιπόν ας το πάρουμε απο την αρχή. Το 90% των φοιτητών που τελειώνουνε το πανεπιστήμιο υπολογιστών, που ξέρω απο πρώτο χέρι, υποτίθεται πως είναι επιστήμονες, και ξέρουν μόνο τα βασικά, πως χειρίζεσαι έναν υπολογιστή πχ, δεν έχουνε ασχοληθεί με linux για παράδειγμα. Έχουνε ασχοληθεί μόνο με τα μαθήματα και ίσα ίσα για να βγει η σχολή(οι κλασσικοί φλώροι που λέγαμε) ή ακόμα χειρότερα δεν ασχολήθηκαν ούτε με αυτά.

Αυτοί οι φοιτητές λοιπόν όταν θα πάνε να δουλέψουν, ΦΥΣΙΚΑ και θα τους εκμεταλευτούνε κατα κώρον οι εργοδότες, μα και έτσι πρέπει εφόσον δεν είναι ικανοί για τίποτα άλλο. Δεν εννοώ να είναι οι πιο τρελοί hacker αυτοί ούτε να ξέρουν να χειρίζονται τις πιο τρελές γκατζετιές της ΝΑΣΑ αλλά πράγματα υποτυπώδη τα οποία πρέπει να ξέρουν, όπως το να στήνεις ένα site.

Βάση του νόμου της παγκόσμιας αγοράς, οι μισθοί σε όλες τις χώρες σε λίγα χρόνια θα αναπαριστούν ακριβώς την παραγωγή τους(σε γνώση, ντομάτες, πετρέλαιο, οτιδήποτε) ενώ τώρα δεν συμβαίνει αυτό. Η Κίνα τώρα παράγει πολύ περισσότερα πράγματα απο την Ελλάδα(σχετικό μέγεθος με πληθυσμό πάντα) και οι κινέζοι πληρώνονται σε ένα μισθό σχετικά με την Ελλάδα που ανέρχεται σε 200 ευρώ, στο πολύ περίπου πάντα. Σε λίγα χρόνια αυτά θα ισοσταθμιστούν και θα παίρνουν οι έλληνες 200 και οι κινέζοι 600, το γιατί είναι φυσικός νόμος, δεν θέλει επεξήγηση.

Και φτάνω στο συμπέρασμα, δεν φταίνε φίλε μου οι εταιρείες οι οποίες εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους ΜΟΝΟ αλλά φταίνε αυτοί οι οποίοι τελειώνουν ή δεν τελειώνουν ένα πανεπιστήμιο και πάνε στα 23+ να δουλέψουν χωρίς να ξέρουνε τίποτα.

Και τότε η Ιστορία μας βεβαιώνει πως θα έρθει η χούντα στην Ελλάδα, όπως και σε όλες τις οικονομικές δυσχέρειες ενός κράτους, μπας και μπορέσουν οι Έλληνες να κάνουν τίποτα σωστό στην ζωή τους. Μόνο οι πολύ έξυπνοι και ταλαντούχοι θα ξεφύγουν απο αυτό, γιατί αυτοί είναι ευπρόσδεκτοι παντού. Αυτοί οι οποίοι δεν κάνουν τίποτα σωστό στην ζωή τους τώρα, και απλά γκρινιάζουν, αυτό θα κάνουν και τότε.

Μια λύση είναι να περιμένεις λιγότερα πράγματα απο τους άλλους ανθρώπους και περισσότερα πράγματα απο εσένα τον ίδιο. Αλλιώς για μια ζωή θα γκρινιάζεις.

Και εμείς τώρα αυτό ασχολούμαστε με καταλήψεις και πορείες. Εγώ θα κάνω μια πορεία αύριο και μια κατάληψη σε ένα νηπιαγωγείο, διεκδικώντας τα παραπάνω. Θα φωνάζω ΜΠΑΤΣΟΙ-ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ και όλα τα σχετικά.

Την λύση σε όλα αυτά την έχω περιγράψει σε προηγούμενο post, μην επαναλαμβάνομαι.

Όχι δεν είμαι προφήτης, αυτά που λέω είναι απλή λογική. Θά έρχομαι και θα σου λέω σε 10-15 χρόνια που θα γίνουν αυτά, "σου τα έλεγα τότε;" και θα μου λες εσύ πως δεν είχα δίκιο, απλά δεν κάναμε αρκετές πορείες σαν φοιτητές.

Και πάμε ξανα ΜΠΑΤΣΟΙ-ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ..............

Anonymous said...

H katalipsi isxyei akoma?

Anonymous said...

Λοιπόν, αυτό είναι το πρώτο μου check out στο ιστολόγιό σας! Είμαστε μια ομάδα εθελοντών και ξεκινώντας ένα ολοκαίνουργιο πρωτοβουλία σε μια περιφερειακή κοινότητα στην ίδια ακριβώς θέση. Το ιστολόγιό σας παρέχονται μαζί μας πολύτιμες πληροφορίες για να εργαστούν. Έχετε κάνει μια θαυμάσια εργασία!